Cyklovýlet oddílu La Família

— 28. Červen, 2022

Nebyl by to skautský rok, bez pořádné rozlučky. Tentokrát se náš oddíl La Familia vydal na krásný cyklovýlet i s naší ukrajinskou kamarádkou Poli, až do Gut (cca. 32 km), abychom jsme se podívali na krásný Kostel Božího Těla, který byl bohužel úmyslně vypálen v srpnu 2017. Dnes tam stojí jeho replika, která ale vypadá velmi dobře. Odtud jsme pak jeli na zahradu babičky našeho vedoucího Sušenky. Druhý den jsme se po cestě zpátky stavili na přehradu Žermanice (cca. 20 km). Vyjeli jsme tedy 24.6. v 16:00 od fary v Dobré. Hned ze začátku si chtěl vedoucí akce [Michal Bojko (Sušenka)] vyzkoušet naši kondičku, a proto nás vzal přes Skaličák, který nikdo z nás nevyjel včetně Sušenky. Odtud jsme dále jeli do Komorní Lhotky, kde jsme si dali pauzu a menší svačinku.

Dále jsme pokračovali do Gut a pak do Dobratic, kde jsme přespali na zahradě Sušenkovy babičky. Hned jak jsme přijeli začali jsme si vybalovat věci a stavět stany, které nám dovezl vedoucí Adam, který s námi nejel na kole. Na večeři jsme si dali špekáčky a někteří z nás marshmallowny.

Druhý den ráno po rozcvičce a po snídani (křupky s mlékem) jsme pokračovali na přehradu Žermanice. Kde nám Sušenka půjčil dva paddleboardy, na kterých jsme si užili spoustu legrace. Jakmile nám vyhládlo vedoucí začali dělat luxusní burgery, lepší než z MC Donaldu nebo KFC, byly to burgery plněné trhaným hovězím, salátem a slaninou. Za mě byly fakt perfektní tímto chválím všechny, co se na nich podíleli.

Ovšem nebyl by to výlet, bez nějakého problému.

Když se dělaly poslední burgery, tak vařič na plynové bombě začal hořet až moc a nedal se vypnout. Z toho důvodu jsme museli volat hasiče, kteří nám řekli že hořící vařič nemáme hasit. Všichni jsme očekávali příjezd jednoho osobního auta se dvěma hasiči a s hasičákem, ale místo toho přijely dvě velká hasičská auta a jedno policejní. Nejzajímavější na tom bylo, že vyběhl jen jeden hasič, který vzal vařič s plynovou bombou a hodil vše do přehrady. Později vše z vody vytáhl. Poté přišla ještě policie a jeden hasič, aby celou situaci uzavřeli jako špatnou manipulaci s ohněm. Teď se asi ptáte, proč skauti vařili na plynové bombě? Z jednoduchého důvodu, byl tam zákaz rozdělávání ohně. Za celý oddíl La Familia, děkuji tímto ještě jednou hasičům za perfektně odvedenou práci. Po téhle nemilé příhodě jsme se ještě chvíli zdrželi, a pak bez jakýchkoliv dalších problémů a komplikací vydali zpět na Faru v Dobré, kde jsme ukončili cyklovýlet a skautský rok.

Patrik David z družiny Kaktusy

Fotogalerie z akce na rajčeti nebo zoneramě.

Následující článek

Předchozí článek